Milyen a jó UV-lámpa?

Aki UV lámpát vásárol, természetesen meggondolja kétszer is, hogy melyik típust vásárolja, hány Watt teljesítményű legyen, időkapcsolósat vagy ventilátorosat érdemesebb megvenni?

Minél nagyobb teljesítményű egy lámpa, annál hamarabb köt meg alatta az anyag, ugyanakkor jobban is melegszik és melegít. Figyeljük meg saját szokásainkat, hogyan készítünk műkörmöt.

A 9 Wattos lámpát azoknak érdemes megvenni, akik otthon szeretnének maguknak körmöt készíteni, és nem akarnak túl nagy összeget elkölteni, ráadásul fontos, hogy kis helyen is elférjen a lámpa, mert nem állandóan az asztalon van. Ettől kisebb teljesítményűt műköröm készítéséhez nem érdemes vásárolnunk.

9 wattos uv lámpa

A 18 wattos lámpák általában UFO formájúak, ami azt jelenti, hogy kerek alakjuk van. Akinek szalonban van szüksége UV lámpára, de nincs annyi vendége, hogy 5-10 perc lényeges előrelépést jelentsen, vagy a egy műkörömépítés során nem szokott várni arra, hogy a vendég körmén megkössön az anyag, akkor a 18 wattos UV lámpa a megfelelő választás.

18 wattos UFO UV lampa

A 36 wattos lámpák általában már rendelkeznek valamilyen időkapcsolóval és ventilátoros szellőztetéssel. Érdemes ezt a fajta lámpát választani azoknak, akik sokat várnak a megkötési időre vagy a körömlakk száradására és építés közben nem arra szeretnének figyelni, hogy mennyi ideje van már bent a vendég keze az UV lámpa alatt. Ezek természetesen nagyobb helyet foglalnak, mint kisebb teljesítményű társaik.

Ventilátoros időkapcsolós 36 wattos UV lámpa

Amit még érdemes figyelni egy UV lámpa vásárlásakor, hogy mennyi a garancia rá, illetve van-e rá egyáltalán. Ilyenkor bármilyen probléma esetén ki tudják cserélni az adott árut.

A vásárláskor tájékozódjunk, hogy UV csövet lehet-e kapni lámpánkhoz és ha igen, milyen áron, ugyanis az elromlott lámpák sokszor csak egy csőcserére szorulnak, és nem kell újat venni helyettük. Amennyiben magunk választjuk a csövet, nézzünk utána, megfelelő-e a lámpánkba az adott darab.

UV lámpa cső