Használjunk margarétát

Amikor egy műkörmös először találkozik a margarétával, rögtön nekiül, hogy kifesse mint a 20 körmöt valamilyen mintával, majd, ha az már elfogyott, jönnek a tipek. Ismerős? Miért is jó, ha van kéznél néhány üres margaréta?

Először is, mert könnyű megfogni, ha festeni szeretnénk rá. A tipeket már nem olyan egyszerű, ragasztgatni is kell és könnyen elvesznek egy idő után. A margaréta nem csak arra jó, hogy mintákat mutassuk meg rajta a vendégeinknek, de gyakorlásra is kiváló.

A margarétákról általában le lehet mosni a körömlakkot, így ha nem szeretnénk megtartani minden mintánkat, hasznosítsuk újra az adott köröm sablont.

A színes zseléket lereszelhetjük, ha szeretnénk, de ha nem tetszik a minta, vagy nem tartósra szeretnénk, csupán gyakorlásra, zseléfixálóval töröljük le, ahelyett, hogy megszilárdítanánk.

A margaréta tökéletes műköröm építés gyakorlására is. Nyugodtan hosszabbítsuk meg az adott körmöt vagy formázzuk kedvünknek, ízlésünknek megfelelően mandula, szögletes, még akár edge formára is. Ilyenkor vastagabb fajta margarétát válasszunk.

Előfordulhat az is, hogy az előre elkészített mintákból nem tud választani a vendég, ilyenkor egy üres margarétára próbálgathatjuk az ötleteit a saját körmünk helyett. Esetleg egy körömlakk színét is bemutathatjuk, mert az üvegben csalóka hatása van. Felkenve szinte minden anyag másképp hat, ezért nem árt tartanunk színskálát az egyes körömlakkjainkból, színes zseléinkből, porcelánjainkból. Megkönnyíti a vendég választását és a mi munkánkat is.