A díszítéshez használható eszközök 1.

Aki már díszített műkörmöt, az tudja, hogy nem is olyan egyszerű, ha nincsenek meg hozzá a megfelelő eszközök, kellékek. Ebben a cikkben alapanyagokról nem beszélek, csupán a hozzájuk felhasznált kellékekről, úgy, mint pontozó, narancsfapálca. A cikk második részében az ecsetekről lesz szó.

Narancsfapálca

Első használati eszközünk a narancsfapálca. Hasznos kis kellék, rengeteg dologra jó, de én most csak a díszítésnél nyújtott segítségéről ejtek szót. Amikor a még nem szilárd zselébe szeretnénk díszítőgolyót, csillámport vagy bármilyen más díszt felvinni, használhatjuk ezt a kis pálcikát úgy, hogy belemártjuk a zselébe, majd a díszítőkbe, hogy rátapadjon, és lassú, óvatos mozdulatokkal felvihetjük a körömre a díszeket. Használhatjuk még a színes zselék felkeverésére is, de utána töröljük le zseléfixálóval. Színes porcelánporok vegyítésére, vagy csillámporral való összekeverésére is tökéletesen megfelelő. Érdemes belőle többet vásárolni, mert a használat során elkopnak, elkoszolódnak.

Potozó és díszítőtűk

A pontozó vagy díszítőtűknek is nevezett készletet kifejezetten mintázásra találták ki. Különböző nagyságú fejeivel különböző méretű pontokat festhetünk az adott felületre, illetve kiváló színátmenetek létrehozására, akár színes zseléről, akár körömlakkról legyen szó. Az apró pöttyöket széthúzva levélforma mintákat is létrehozhatunk, újbóli mártás nélkül pedig egyre kisebb pontokat készíthetünk vele. Minél nagyobb a gömb a pontozó végén, annál több anyaggal képes egyszerre megbirkózni.

Díszítőtű

A díszítőtű egy nagyon hegyes tárgy, amivel mintákat karcolhatunk a körömbe vagy lyukat nyomhatunk vele a még puha porcelánba. Porcelánvirágok, levelek éleinek kialakítására is tökéletes. Nagyjából egy tűt helyettesít, de mivel hosszú nyele van, sokkal könnyebb vele dolgozni.

Üvegcse

Az üvegcsét általában liquidhez szokták megvenni a műkörmösök. Érdemes tartani egyet festékek, porok, csillámporok keveréséhez is. Színes zseléket is keverhetünk benne, de használat után alaposan mossuk ki zseléfixálóval.

Comments

  1. kovács orsolya vagyok ést aszt szeretném megkérdezni hogy a pontozó egyben tűhegyűvel kérem a laptetejéről a másodikat, meg hogy,milyen árbavanak és a narancsfának hogy darabja.előreis köszönöm önöktől. 5235 tiszabura kossuth lajos ut 115 kérem ere a címre küldjék.

  2. kovács orsolya vagyok .szeretném megtanulni eszt a műköröm építést. előreis köszönöm önöktől, hogy hozzátudtam szolni

  3. kovács orsolya vagyok .aszt szeretném meg kérdezni önöktől hogy amit aképen láttam termékeket,mikorra lehet megvásárólni. előreis köszönöm önöktől

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük